Gå til innhold (Alt + c + enter)

Demotur med Cirrus SR20 på Kjeller

Cirrus SR20 (Perspective Avionics) parkert på Kjeller Cirrus SR20 med Perspective avionics - parkert på Kjeller. Et lekkert fly!

Fredag 13 og lørdag 14 august var det "Cirrus weekend" på Kjeller hvor det var muligheter for å få seg en gratis demotur med to stk Cirrus SR20. Og det er jo en mulighet en ikke kan la gå fra seg!

Flyet på bildet over er helt likt det jeg fløy ned fra Fort Lauderdale til Miami og tilbake i påsken tidligere i år. Dette kom opp fra Nederland for å fly demoturer på Kjeller i helga - i tillegg til en Norsk-eid Cirrus SR20 (Avidyne). Ettersom det var mest kø foran den med Perspective avionikk valgte jeg å fly den andre med Avidyne. Jeg hadde fløyet med Perspective før, og var jo sånn sett priviligert!

Cirrus SR20 (Avidyne avionics) parkert på Kjeller
Cirrus SR20 med Avidyne avionics - parkert på Kjeller. Et lekkert fly dette også!

Cirrusen på bildet rett ovenfor her er den jeg fløy gratis(!) demotur med. Etter min første "date" med Cirrus i Florida var jeg solgt. Kjærlighet ved første blikk, rett og slett. Og jeg ble alt annet en mindre gira etter date nummer to! Det blir neppe helt det samme å sette seg inn i en sliten Cherokee fra 1976 etter dette her.

Cirrus SR20 Perspective Avionics cockpit
Slik ser cockpit ut i en Cirrus SR20 med Perspective avionics. Sexytime!

Cirrus SR20 Avidyne Avionics cockpit Cockpit i Cirrus SR20 med Avidyne avionics.

Throttle, tankmåler, tankvelger og mixture finner en i midtkonsollet, rett foran armlenet. Stikka står helt ute i siden - noe som absolutt ikke er vanskelig å venne seg til. Det er kort sagt et fantastisk fly å fly, og jeg skjønner godt at Cirrus selv omtaler det som "Flying 2.0".

Etter dette vel gjennomførte stuntet av Cirrus Europe  tipper jeg det er flere nyfrelste Cirrus-entusiaster på Kjeller hvor en del stod med drømmende blikk og klødde seg i skjegget mens de diskuterte priser og eventuelle andelslag. Jeg var en av de. En må nok regne med å betale minimum to mill for et slikt fly, kanskje gjerne en del over også.

Her er en kort liten video jeg filma på demoturen. Takeoff og landing på Kjeller med Cirrus SR20:

Det finnes 3 kommentarer

Flygeeken

Lekker cockpit. Stor forskjell fra Tomahawken. :)

Fikk dere bare lov til å teste i lufta? Ingen avgang og landing? Hvor lang var turen?

Anders

Han som fløy den med Perspective var instruktør, så der tror jeg de heldige som fikk sitte i forsetet fikk fly en hel del.

Jeg måtte nøye meg med å fly ut fra lutvann til nesoddtangen og tilbake hvor jeg la flyet på finale før jeg ga fra meg kontrollen - men det var tøft det også. I USA var det derimot "my controls" hele veien, ink takeoff og landing. Men der fløy jeg jo sammen med en instruktør.

Du MÅ teste et slikt fly når du får muligheten.

flygeeken

Livet mitt er enda ikke slutt, så jeg får nok sjansen igjen. Vil definitivt teste mange flere fly enn C172 og PA28. ;)

Skriv en kommentar